Info voor doorverwijzers

WAT?

Homaar is een laagdrempelig, therapeutisch huis in Wetteren met een gespecialiseerd dagaanbod voor maximum 2 weken. We richten ons tot jongeren tussen 16 en 23 jaar die vastlopen of het psychisch moeilijk(er) hebben, met een nood aan een tijdelijk intensiever aanbod.            

WAAROM? 

Een derde van de jongeren in deze 'scharniersleeftijdsfase' geeft psychische problemen aan. Deze doelgroep valt echter frequent uit de boot van de huidige gezondheidszorg en vraagt om een specifieke aanpak.                                                                 

DOELSTELLING? 

Het project is in de eerste plaats preventief bedoeld. We willen een tijdelijke time-out bieden die een kantelpunt kan betekenen in het leven van de jongere. Dit om langdurige hulpverlening zoveel mogelijk te beperken.

We maken ruimte om op adem te komen, maar ook om actief aan de slag te gaan met eigen thema's. Zo kan de jongere erna opnieuw sterker en positiever een eigen plaats in de maatschappij opnemen.                   

AANBOD IN HOMAAR 

Elke dag kunnen de gasten deelnemen aan een aantal therapieën en ateliers. Zo werken we met muziek, beweging, drama en beeldende therapie. Dat gebeurt in de veiligheid van een kleine groep. Daarnaast is er de mogelijkheid om individueel te werken met de begeleiders in het huis of apart een gesprek aan te gaan. We maken ook tijd om te genieten van samen koken, werken in de tuin,...    

PRAKTISCH 

Elke maandagochtend starten we met een groep van maximaal acht jongeren. We verwachten een engagement van minstens een volledige week. Mocht er behoefte zijn aan een tweede aansluitende week, dan is dat mogelijk.

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 9u-16u, op woensdag van 9u tot 13u. Onthaal vanaf 8.30u.

Een week kost 250 euro (incl. alle kosten en middagmaal). Voor het programma van twee weken is dat 450 euro. Indien dit financieel moeilijk haalbaar is, komt het OCMW tussen in de kosten. Ook terugbetaling via de mutualiteiten kan. We helpen hierbij graag verder.

Ons adres is Oordegemsesteenweg 2 in Wetteren (dat is het fuchsia hoekhuis aan de achterkant van het treinstation).

Indien de jongere een afwezigheidsattest nodig heeft voor school of werk, dan verwijzen we hiervoor naar de (huis)arts.                  

AANMELDEN? 

Vanaf 15 november kunnen doorverwijzers en natuurlijk de jongeren zelf ons overdag telefonisch bereiken op het nummer 0470/561 002 of via een mailtje naar nathalie@homaar.be. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak om kennis te maken.

We sturen u graag de folder met informatie over Homaar op, per mail of via de post. Aarzel niet om ons te contacteren!
 

gallery/tuin wetteren